Sushi och svarta toppar

Håhåjaja. Nu har jag shoppat fem svarta toppar. Fast jag lämnar nog tillbaka två. Och så har vi ätit sushi på balkongen och allt är bra. Fast väldigt stilla. Vi kanske borde leva lite vildare.

Det där med toppar

Orkade absolut inte shoppa i går. Är absolut alldeles för lat. Kanske gör jag ett nytt försök i dag. Eller inte. Egentligen är det ingen hit att gå direkt efter jobbet när man är trött och allmänt ofräsch.

Blommor och kaniner

I dag var vi i parken och det var hur härligt som helst. Luktade gott av blommor, fast tyvärr vet jag inte vad det heter, och så klappade vi kaniner som var söta.

Om jag orkar efter jobbet går jag och kollar efter toppar som jag behöver så det skriker om det. Håll tummarna att jag hittar några bara! Eftersom jag köpt dyr kappa och fått lyxig morgonrock känner jag att de inte får vara för dyra bara...

Glass och balkongmöbler

I em blir det lite tid mellan jobbet och mötet. Funderar starkt på att gå och ta en glass i solen.

Vill skaffa en bänk till balkongen, men balkongen är ganska liten och om den ska få plats samtidigt som utrymmet utnyttjas måste jag nog beställa en och jag hade fått tips om ett litet snickeri som kanske skulle kunna göra det. Men de gjorde inte enstaka saker. Så då blev jag lite ledsen.

Dåligt humör

Om det beror på trötthet eller att rasten blev så sen i dag eller på att det är kvällsmöte på jobbet eller på att jag fortfarande inte vet vad jag vill, det vet inte jag.

Här kommer därför en liten peppningslista till mig själv:
- Du har en underbar familj som du älskar och här tar orden slut
- Solen skiner och det är varmt, det älskar du
- Du har ett lugnt och skönt hem att komma hem till, där kan du mysa
- Du har mat på bordet och vatten i kranen, lätt att ta för givet, men för de flesta människor en dröm
- Du har systrar och andra som ställer upp i alla väder, och som orkar att du ibland är knasig
- Det är snart sommarlov, det är en otrolig lyx
- Du har ett jobb och snällaste jobbarkompisarna, det är trygghet

Det hjälpte lite grann. Ganska mycket faktiskt. Att komma ihåg att jag är rik på nästan allt som spelar roll och massor att vara tacksam över.

Café Himlavalvet

Nu har vi firat B:s mamma på Café Himlavalvet och det var hur lyckat som helst! Soligt, grönt, uppvuxna syrener och citronfjärilar. Riktigt barnvänligt och lantligt, fast mitt i stan.

Vi fikade med kaffe och kakor och hemmakokt flädersaft med frysta hallon till B:s syskonbarn. Det var det vanliga utbudet av kakor - typ blåbärsmuffins, chokladkaka med vispad grädde och rabarberpaj med vaniljsås - men det var gott och inte så dyrt. Kan med andra ord absolut rekommenderas!

Kommer säkert att gå dit igen, och skulle gärna testa deras mat också.


Mors dag

I dag är det mors dag och vi ska fira B:s mamma. Förhoppningsvis på café Himlavalvet. Får se om vi får bord. Har aldrig varit där tidigare, men återkommer med en rapport.

Nu Ska Det Här Gamla Skrället sätta fart och få på sig kläder och bli presentabel.

Sommarplaner

Det blir en lite annorlunda sommar, men bra tror jag, bland annat ska Dottern och jag vara ensamma på landet en vecka före midsommar, eller blir det kanske knappt en vecka? Vet inte om hon har några planer helgen den 14-15 juni.

Härligt att vara bara hon och jag och vemodigt att det blir vår enda gemensamma landetvecka. Samtidigt som jag såklart unnar henne att vara ung och göra egna, roliga saker.

Hur som helst tänker jag inte städa bort en minut då. Nja, jag vädrar väl stugan och sängkläderna och plockar lite blommor kanske ;o), men sen får det räcka.


Frukost i sängen

Vi äter alltid frukost i sängen på helgerna, B och jag eller B, Dottern och jag, när hon bor hos oss. Vi ryms ju alla tre på rad i vår stora säng. Knasigt kanske? Har fattat att det inte är så vanligt, men det är så himla skönt och avslappat. Oftast blir det te, mackor, jos och gröt med torkad frukt och linfrön från Saltå Kvarn, fikonen är mina favoriter, fast jag älskar allt från Saltå Kvarn. Och så avslutar jag med kaffe och rostat, vitt bröd med härligt rinnig akaciahonung.

Vi snackar inte så mycket då, särskilt jag behöver vakna ordentligt först, utan läser mest. Tyvärr har jag ingen bra bok på gång utan det blir mest Svenskan, fast den är för all del ganska bra. Bättre än DN i alla fall.

Mp har skippat medborgarlönen och skaffat sig ett socialförsäkringsprogram istället. Det verkar rätt bra och känns lite som dödsstöten för v?

Asocial

Några tapeter blev det alltså inte. Det blev städat istället och i dag har varit en till skön dag med sol och promenad på stan och lösa korsord på balkongen och annat slappt. Köpte dessutom en grå skjorta från whyred till B. Ärmarna behöver läggas upp lite, men annars är den, om jag får säga det själv. Skitsnygg.

Älskar helger när inte en massa är inbokat och jag kan göra lite det som faller mig in. Känns som jag har ett uppdämt behov av det efter de här åren när jag jobbat så intensivt och disciplinerat och träffat så mycket folk, men livet går väl i cykler så det kommer väl andra tider.

Bättre att vara man

Det blev inga tapeter. Jag hade ju beställt, men tagit för givet att affären låg där den alltid legat... Så fel jag hade. Den hade slängt igen, flyttat, och där stod jag som ett fån i kvällskylan. Det är elakt svalt på kvällarna nu.

Men man har väl mål i mun tänkte jag och frågade mannen i byxställ, som stod där utanför i godanro och rökte, om han möjligtvis visste vart affären flyttat.

- Nja. Ja jobba ju här, sa han, men han mindes inte vart de flyttat och "det hade visst stått nån lapp på dörrn, men den va visst nere och...", så tänkte han ett tag och så slog han sina snälla ögon i mig och sa att han "nog hade det nerskrivet nån stans där inne och kom med här".

Kom gjorde jag, men vände vid hissen. Vågade helt enkelt inte följa med honom.

Och det här hatar jag. Det är inte jag. Jag hatar att jag låter mig styras av rädsla, inte av vad jag vill. Dessutom tror jag att han anade vad det var för rädsla som fick mig att backa och dra mig ur, och det måste ju också kännas som ett slag i ansiktet för honom. Fy för i helvete. Det är inte så här jag vill att världen ska vara.

Ibland önskar jag att jag var man.

En skön dag på jobbet

En riktigt härlig dag på jobbet. Ni vet när allt bara flyter på? Barnen var snälla och världens bästa jobbakompisar glada och solen sken och vi fick glass och sen hem via labbet för nya prover. Det är inget farligt, bara gamla fåniga levaxinprover eftersom jag fick ny dos igen för ett tag sen.

Nu ska jag hasta iväg till färgaffären och hämta ut tapeterna. Tänkte jag.

Dekadens

Liknar rätt mycket romarrikets fall, den här tiden vi lever i, om du frågar mig. Sport så man storknar. OS har de pratat om så länge nu att jag trodde det var över, och så visar det sig att det är först någon gång i höst och alltid, alltid, alltid, är det sport på tv. Våld på stan och i skolor och i hem. Sex och naket. Precis överallt känns det som. Porrbilar på stan. Top models och andra drapor på tv. Baddräktsannonser. Och folk som drogar skallen av sig. Är inte det typ romarrikets fall?

Kanske är så att när folk känner att det här kommer inte att funka, det här riket eller den här världen eller vad det är, vi har mist kontrollen och det går åt helvete och isen isarna smälter och isbjörnarna dör och vi är stekta och rökta och Det Är För Sent. Kanske inträder då någon sorts aggressiv form av destruktivitet?

Spånar lite och har inte tänkt klar, men det är alla fall min känsla. Att det är aggressiv destruktivitet.


Städ och mys

Har städat köket. Ja. Jag gillar hushållsarbete. Att det sen kan bli för mycket eller snarare för lite annat, det är liksom en annan sak. Slappar lite och fastnar framför schlagerfestivalen. Glor på Perelli. Rätt läskigt om du frågar mig. Ska jag våga gissa något så går hon inte vidare. Fast jag brukar ha fel. Men det är mys alla fall, för Dottern är hemma igen, efter knappa två veckor hos sin pappa.

Linne

Tar rätt på en mindre linneduk som jag rullat på ett avloppsrör, det låter urknasigt, men är jättebra. Det är mamma som lärt mig.

Tvätta i max 60 grader, vid högre temperaturer skadas de blanka men ömtåliga linnefibrerna, inget blekmedel och gärna tvättsåpa. Blöt innan tvätt, så undviker du skarpa veck. Torka på streck, aldrig i torktumlare eller  torkskåp, den höga värmen skadar fibrerna och linnet blir sprött och matt och trist.

Dänk (stänk alltså) det torkade linnet och lägg det i en vanlig plastpåse över natten så att det blir genomfuktat. Eller ta helt enkelt rätt på linnet innan det torkat och är så där lagom fuktigt.

Sträck linnet så att det blir rakt, med räta hörn och släta fållar. Rulla sen upp det släta linnet på ett avloppsrör. Låt det torka på rullen. Klart! Enkelt och milövänligt och resultatet blir hur bra som helst.

Avloppsrör köpes i vanliga vvs-affärer. De brukar inte direkt skylta med det, men frågar man så brukar man kunna köpa det metervis för nästan inga pengar alls.

Tack mamma!

Effektiv bitch

Har tagit ut pengar, köpt kuvert, hämtat ut rocken och köpt luncher till Dottern, som är hemma en del dagtid just nu. Rocken var nästan förstörd! Istället för att öppna ärmarna nere, klippa bort det slitna och fålla upp fint igen - som jag hade tagit för givet att de skulle göra eftersom det är det enda normala och jag har lämnat in saker där i 13 år och alltid varit nöjd - hade de klippt och bara sytt rakt av.

Jag erkänner. Jag var bitchig. Sa som det var: det här är inte snyggt gjort och ni har ett bra rykte som ni borde vara rädda om, vilket resulterade i att de drog av en hundring på priset, men efteråt tycker jag nog att jag var mesig ändå. Borde ha begärt skadestånd och annars helt enkelt reklamerat jobbet.

Borde ha anat att det skulle gå illa. Det äldre, vänliga paret, som jag bara älskar för att de är så duktiga, har tydligen dragit sig tillbaka till förmån för näste generation. Ingen hit om ni frågar mig.

Fräck var han också, sonen, och sa till och med att det "gick snabbare" så här. Tacka sjutton för det. Det går snabbt om man slarvar. Men det går fort att förlora ett bra rykte också.

De får en till chans av mig.

Budgetbomb

Jag är en misstänksam människa. Bara för att de tar två män med sprängämne, vid ett kärnkraftverk, samtidigt som regeringen tänker om inte lägga ner försvaret, så till mångas bestörtning, åtminstonde nästintillspara lägga ner försvaret, börjar jag direkt tänka i banorna: slump eller inte slump?

Men inte kan väl någon vara så urbota fanatisk att man tar sig till att de facto bomba budgeten?


Bada

Efter en lång dag på jobbet är jag trött och lite stel i kroppen. Så nu ska här badas och tvättas hår och smörjas in fötter och nagelband och överhuvudtaget tas hand om. Mycket bättre än möten.

Har dock kommit på att jag kan ha missat en sak med ansökan till utbildning. Det stör mig mer än jag vill, men kanske inte så mycket som det borde.

Tvätt, tv och partistyrelse

Hm. Har tvättat och slötittat på tv och kollat in valberedningens förslag till ny partistyrelse. Såg rätt bra ut. Tänker mycket på att jag inte fick de där jobben jag sökte i vintras och att det bra med det är att jag får träffa B och M mer och slipper några ganska elaka människor. Plus att jag ju gillar mitt jobb på ett knäppt sätt.

Vill inte vara med

På jobbet ska vi ta fram en ny arbetsplan varje år. Det är då folk blir Väldigt Elaka och Säger Hemska Saker. Och allt beror på att i arbetsplanen finns våra mål och när det är dags för löneförhandling gäller det att ha levt upp till målen om man ska få bättre betalt.

Det gäller alltså att få in mål i arbetsplanen som gör att ens egna möjligheter till höjd lön blir så stora möjligt... Den som skriker högst och är otrevligast vinner.

Det handlar liksom inte om vilka mål som är bäst för verksamheten eller barnen. Det handlar om vilka mål som är bäst för den egna plånboken.

Tacka den individuella lönesättningen för det!

Det är då jag känner att i den här världen, där allt bara handlar om pengar, blir folk så elaka så nu sätter jag mig i hörnet. Och vill inte vara med. Så det så. Surar helt enkelt.

En lat person

Jo då, nu har jag beställt 4 rullar tapeter, Duros vita, enfärgade. En klassiker helt enkelt. Man har väl smak! 

Frågan för dagen är alltså - ska jag förbereda för tapetsering, städa eller slötitta på tv? Hm. Den som känner mig skulle förmodligen i vanliga fall gissa på förbereda tapetsering och städa.

Fast något egendomligt latmaskigt och lite liknöjt har brutit sig in i mitt liv den senaste tiden. Om det är bra eller dåligt, är mer än jag vet, men numera är ingenting säkert. Det kan bli tv.

Tapetsera kanske?

Funderar på att tapetsera hallen innan sommaren. Vore faktiskt rätt skönt att göra det nu, så kan jag vara mer helledig på sommaren. Ska bli så skönt med sommarlov! Längtar varje dag. Ska jag verkligen ge upp det och skaffa mig ett riktigt yrke???

Sport är inte min grej

VM-final i hockey. Fast jag trodde det var fotboll. Och hade inte noterat att VM börjat förrän det är finaldags. Sport är helt enkelt inte min pryl. Fast det är ju sport hela tiden också. Och hockey på sommaren! Är inte det konstigt? Undra på att man går och tror att det är fotboll.

Något vettigt kan man väl alltid göra

En ovanligt tråkig dag. Har ägnat eftermiddagen åt Grey´s anatomy och åt att slänga gamla att-göra-listor, reklambrochyrer som blivit liggande och liknande och åt att sätta in Viktiga Papper i Pärmen.

Inte för att det på något sätt gjort dagen mer upphetsande.

Bitchig

Bitchig och asocial längtar jag bara efter att vara hemma, inte träffa folk (annat än B och M förstås), inte göra något. Har otroligt svårt att inte hålla tillbaka min bitchiga sida.

Pappas tal till J i går var en upplevelse. Han talade om sig själv. Hela tiden. Grädden på moset var något han bluddrade om som hade med psykologi att göra och så avslutade han det hela med att säga ung att "fast det är det förstås bara L och jag som förstår".

Köpa en pläd

Funderar på att köpa en mjuk, len, brun, gosig pläd. Som någon sorts belöning till mig själv för att jag klarade matten och naturkunskapen och för att Stå Ut med Vädret. Det är hemskt. Absolut vidrigt. Håller på att bli deprimerad. Själen skriker Vill Ha Sol Annars Dör.

Jag är mig alltså lik. Lika melodramatisk som alltid. Såklart jag inte dör, det är bara så trist att det är vått och grått och kallt och känner mig liten och ledsen och inbillar mig att allt, precis allt, skulle kännas otroligt mycket bättre om solen sken och det var varmt. Så enkelt.

Vad är det som ger vissa människor rätt?

Att skövla regnskog. Att förgifta jorden. Att fiska ur haven. Att - om man ska vara krass - förgöra oss alla. Bara för att de äger det de förstör.

Det är min absoluta övertygelse att det är dags att ifrågasätta den heliga äganderätten och rätten att göra vad man vill med det man äger.

Efter kalaset

J:a kalas har gått av stapeln. Maten var god. Vinet var mycket. Människorna var många. Det var en otroligt tur att de hade partytält modell större. Täckte typ hela ganska lilla trädgården.

En del nytt folk - nya grannar och vänner från USA. En del gamla vänner och släktingar. Såna som man träffat på fester genom åren och som av någon outgrundlig anledning blir äldre, gråare och lite, lite rundare för varje gång man ses.

Det är typ 20 år sen 80-talet när vi var unga. Typ 10 sen vi var lovande. Det konstiga är bara att typ alla utom jag blivit något, liksom infriat löftena och blivit lyckade och inga loosers.

Antar att det är mitt eget fel.



Det där med dvd

Gick över förväntan faktiskt. Tvätten är struken, eller i alla fall den som ska strykas, det som ska kallmanglas ligger och blir så där lagom och jämt fuktigt. Blommorna är vattnade. Lägenheten är dammsugen. Nästa helg är det dags för en mer rejäl städning. Ska bli så skönt! Gillar verkligen att städa, men den här helgen hinner vi inte. Det är för mycket med handlingar och J:s födelsedag.

Pratade med T i går och det var skönt. Gillar henne. En av de få riktiga snällingarna i politiken.

Apropå Burma föresten - utrikespolitik är inget som jag lagt ner särskilt mycket tid på att försöka förstå - men här känner jag mig verkligen väldigt oförstående. Exakt vad är det som ger en regim rätt att stoppa hjälp från att komma in i landet och hjälpa den egna befolkningen? Och är det inte bara att i det läget invadera? Mitt tålamod med folk som låter små barn sitta i leran och dö är obefintligt.



Det är bara att erkänna

Har aldrig i mitt liv satt på en dvd själv. Inte ens en video. Försökte det en gång för sådät 10 år sen, och det gick inte bra. Sen dess är det B och M som fixar med det hemma. Men nu ska det ske. Hoppas jag.

Har en hög med tvätt att stryka, och när jag stryker tvätt vill jag se på tv och K på jobbet har spelat in "Vi som överlevde Rågsved" till mig, och det känns som det skulle passa så bra till strykningen, men då måste jag få på dvd:n själv för vare sig B eller M är hemma!!! Det kommer en rapport sen.

Hemma

Trött. Den Tunga Texten klar. Har inte fått tag på T, men fixar nog ärendet i alla fall. Har köpt 1 kg cashewnötter till J plus vackra blommor från min favoritblomsteraffär på Odengatan.

Vattning av blommor pågår och dags att gå i väg m vinterkappan.

Känns som jag bara springer från det ena till det andra. Lite ledsen kanske.

Ingen höjdardag

Känner mig inte direkt som en naturbegåvning, utan mera stressad och tjatig. Alla är liksom lite uppe i varv, eller så är det jag som är det? Alla fall ska det bli så skönt när dagen är över och jag får gå hem och göra helg! Det vill säga efter jobbet måste jag fixa småärenden som att köpa blommor till J och lämna in vinterkappan på kemtvätt och lagning. Den är ju bara lite sliten i ärmsluten och aldrig i livet att jag köper en ny, om jag inte måste. Och så måste jag ringa T och prata trafiklösningar. Ja ja. Känns lite halvknasigt. Hon kommer nog att fråga hur det är och så och det mesta är bra, samtidigt känns det såklart sorgligt på ett sätt att ha lämnat så mycket bakom sig och någonstans lite onödigt, men vet inte hur mycket jag vill säga. Litar inte hundra ens på henne. Det är väl det politiken gör med folk. Får en att bli misstänksam.


En dag i skogen

I dag var vi i skogen med barnen. Härligt! Men kallt. Känner mig inte fullt lika självsäker i dag. Fast ingen större fara heller. Måste bara läsa några handlingar lite noggrannare. Och baka, sortera tvätt, städa. Ja, ja. Lite splittrad alltså.

Och så vill jag verkligen lära mer om tygtryck. Skulle vara så kul. Problemet är väl att en del tygtryck är så "stela" och liksom plastiga och jag vet inte riktigt var jag ska få tag på vackra och behagliga färger och tyger som lämpar sig för tryck.

Cocktail

På lördag har J stort kalas med anledning av sin 40-årsdag och jag har lovat ordna med något gott till cocktailen. Hm. Oststänger känns uttjatat och mitt huvud känns urblåst. Får väl leta lite på Tasteline.

Politik

Tro det eller ej, men börjar faktiskt få koll på den här nämnden med. Det brukar ju gå. Fast man inte tror det. Och så är vi ju två som sitter i nämnden och kan dela upp ärendena så man inte måste skriva alla texter. Tur.

Jobba jobba

På jobbet och det är urmysigt. Gillar verkligen mitt oflashiga och underbetalda jobb. Knasigt kanske? Men vi har det bra här. Mycket att göra? Ja, egentligen borde vi vara dubbelt så många som jobbar, men jag har världens bästa jobbarkompisar, ungarna är underbara, vi hjälps åt och vi har roligt när vi jobbar. Dessutom vet jag med mig att jag är bra på det jag gör. En naturbegåvning helt enkelt.


Halsen

Har fått en tid hos en halsdoktor. I augusti. Det är sjutton inte klokt. Fast det kanske mest är blåsor på tungan? Ont gör det i alla fall. Ja, ja. Jag är ju i alla fall inte sjuk. Och ganska glad. Får väl äta mera vitaminer.

Men snälla nån. Säg om jag ska välja sjuksköterska eller förskollärare eller lärare. Om jag nu får chans att välja.

Puh!

Handlingarna genomgångna. Alla utom två alla fall. En hel del tunga ärenden den här gången. Känner mig otillräcklig. Det vill säga, som många kvinnor säger jag att jag "känner" på ett eller annat sätt när det i själva verket är så. Jag är otillräcklig. Ska sluta med det.

Stilla söndag

Söndag är för mig stilla dagar när jag helst bara är hemma. Det är så skönt att bara gå omkring och pyssla lite, inte prata i onödan, inte träffa folk, inte shoppa, inte få en massa intryck utan bara vila själen, hämta krafter och vila i sig själv. Känns nästan nödvändigt.



Utekväll och födelsedagskalas

Gårdagens utgång med jobbakompisarna blev hur trevlig som helst, och jag kom hem först efter ett, men i morse var det upp och fixa med A:s 4-årsdag. Ja först åt vi frukost på sängen förstås. Det gör vi jämt på helgen och det är så himla mysigt.

Men sen var det raskt i väg som gällde. Ni kan ju tänka er. Sol, äppelträd med ballonger och flaggspel, små skrattande flickor, saftbål, hallontårta med guldljus. Ja det var idylliskt. Men nu är jag trött och svettig och ska ta ett bad innan det är dags för hemmakväll med B och M.

Valet? Det grunnar jag fortfarande på.

Handlingarna? Det går trögt. Känns inte så kul och har med Slussen att göra. Men det fattar bara de invigda.

Sol, humlor och tråkiga papper

Håhåjaja. En dag går så fort. Har hunnit det mesta, det vill säga blommorna är inte omplanterade för jag upptäckta att jag glömt köpa lecakulor, och handlingarna har jag bara hunnit börja titta på, men kommunen säljer en massa hyresrätter förstås. Hjälp! Var ska dottern bo när det är dags att flytta hemifrån???

Vi som är lågavlönade. Hur ska våra barn få någonstans att bo????

Och så säljer kommunen mark till sig själv. Ursäkta! Är inte det knasigt? Det blir ju en massa jobb med avtal och papper som ska skriva helt i onödan och det kostar pengar. I onödan. Eller? Måste ta reda på mera om det.

Tur att det är mysigt att sitta på balkongen och läsa papper och dricka te bland blommor och en och annan humla.

Kväll snart nu och i dag betyder det ut och äta med jobbarkompisar. Kul! Nya arbetslaget är bäst. Har inte trivts så bra på jobbet sen sommaren -95 och hade nog nästan glömt bort hur det känns att ha roligt på jobbet... Känner mig rik fast lönen är - usel.



Valet

Sjuksköterska eller lärare för yngre barn? Var helt inställd på sjuksköterska, men då hade jag bara jobbat på hög och det var ingen hit. Högstadiet är hemskt. Låg är fantastiskt. Så kanske ska jag prioritera lärarutbildning före sjuksköterska? Men medicin är spännande...

Eller är jag bara knasig som funderar på utbildning??? Menar det brukar man fixa när man är ung och jag kommer i så fall att plugga med människor som tillhör min dotters generation.

Borde verkligen gå och lägga mig

Här sitter jag och är speedad. Fast borde verkligen gå och lägga mig så jag orkar göra allt det i morgon som jag tänkt. Känns som ett ganska digert schema - rita gris till A, läsa handlingar som är trist och tar oceaner av tid, fixa fiskdamsprylar, ringa Viktiga Samtal, ringa I och tacka för blommor, plantera om blommor och jo det är nödvändigt de dör i för små krukor och jag är för ömsint slash för snål och på kvällen ut med jobbarkompisar. Vilken himla tur att jag hade komptid att ta ut och att det helt plötsligt lämpade sig så utmärkt väl att jag tar ut den just i morgon.

Städa? Nej, verkligen inte. Inte när solen skiner.

Mitt onda i halsen/tungan förtränger jag så gott det går i väntan på remiss till halsdoktor.

Strange

Mycket konstigt. Vg på matte b. Beskedet kom med posten i dag. Och jag som var så säker på att jag missat matten att jag var beredd att mejla chefen och tala om att det sket sig.

Känns jättekonstigt och jag har läst och läst på pappret, men det står vg och b har också läst och det står fortfarande vg så jag antar att det är sant.

Mamma började visst gråta. Fullt så upprörd blev inte jag. Tvärtom.

Mattekatastrof och födelsedag

Hej och hå. Så är det muntliga matteprovet avklarat och det gick åt skogen, det vill säga jag har inte fått svaret men jag vet att jag gjorde bort mig ungefär så mycket som man bara kan och satt och sa en massa omöjligheter. Konstigt nog känns det inte som en katastrof.

Och så har ett åt till passerat. Fyllde nämligen år i går - nej jag tänker inte tala om hur mycket - men det är mycket. Mutti kom med syster J:s fyra döttrar och sen kom J & J och M som var hemma och var sjuk var förstås med och sen kom B och det blev en himla massa folk i vår lilla lägenhet och tårta och choklad och barn som badade och skrik och skratt och bråk om nappar och jag fick bok och kortlekar och hemmasydd tehuva som var vacker.

På morgonen uppvaktade B och M med frukost på sängen. Tårta bryr vi oss inte om på morgonen för det smakar apa då och man får huvudvärk om man inte äter ordentligt. Av B fick jag rosa rosor och en morgonrock från Pelle Vävare  - alldeles för dyr egentligen - men vacker, mjuk och lätt och skön.

På kvällen presentade M med lyxig kräm och vi åt på restaurang. Mys!

Kände mig ovanligt firad. Konstigt egentligen, just den här födelsedagen när jag tänkt ligga verkligt lågt blev alldeles ovanligt lyckad.

Skriver mer sen. Nu kallar jobbet.

RSS 2.0