Den som ljuger bäst vinner

Undrar över det där med demokrati. Har jag skrivit om det förut? Det är ett problem att politiker måste läsa så mycket papper. För det är mycket. Handlingar. Rapporter. Fler handlingar. Underlag. Tjut. Det kallas det. Tjänsteutlåtanden kallas tjut. Vilket är ett annat, med det första sammanhängande, problem. Men det är ett problem att få politiker läser sina handlingar. Jag vet. Har suttit på så många sammanträden och konstaterat att jag typ var den enda som läst pappren. Ja, utom tjänstemännen, förstås.

Och när de som bestämmer inte har läst pappren händer det att det blir fel. Och sen ljuger de. Den som ljuger bäst vinner.

Gick det bra?

Knappast. Fick jag g är det ett under. Har gått som i en dimma i typ tre och en halv vecka. Räknat. Räknat. Räknat. Men om det gick? Att läsa in en årskurs matte på några veckor? Kamikacheuppdrag.

Känner mig helt tom och ofokuserad så om det här inlägget är rörigt är det precis som jag känner mig nu.

Syster J har haft jättegräl med mutti. På tiden kan jag tycka.

Vill aldrig mer visa något för någon - missförstå mig rätt, men har jag så många försök att måla, försöka ställa ut, sökt till skolor, skrivit, sökt kul jobb - men inget funkar och orkar inte utsätta mig för fler nederlag. Hädanefter målar jag för mig, om jag målar. Ingen. Nästan. Ska ens få se det. Never. Det är ett löfte.

Håller ni tummarna nu?

Så ja. Nu har jag pratat med en vänlig Markus på antagningen och är i alla lite klokare. Har skrivit papper. Mera papper, just ja, det här samhället verkar bestå av papper. Var tvungen att både skicka in diverse betyg och ansöka om reell kompetens i samhällskunskap a. Kände mig som en skrytpotta och ändå tror jag nog att jag har den kompetensen. Med råge.

Nu är det dags. Kan inte göra mer med ansökan innan B kommer hem med utskrivna papper att skicka in, teet är varmt och matteboken väntar.

Städa? Det gör jag en annan fredag.

Så håller ni tummarna nu? Att jag fattar matten och håller ordning på plus, minus, formler och parenteser? Det lär behövas. Det är inte mycket som ryms i den här skallen. Nämligen.

Helg!

Fredag och jag slutar halv två. Så ska livet vara. Missförstå mig rätt nu, för jag gillar mitt jobb och har underbara jobbarkompisar och så, men det är alla fall mysigt att komma hem tidigt. I vanliga fall brukar jag städa lite och vattna blommor - jag är superpräktig med mina blommor och någon gång kommer jag säker att skriva något här om Konsten Att Ta Hand Om Blommor - och när det är fint är det fredag och vi äter thaimat och allt är bra.

Men i dag måste det bara bli matte. Massa matte. Och så fixa klart ansökningarna förstås. Grr. Fattar inte riktigt vilka papper jag ska skicka in. Vilket inte hade varit något problem om jag haft en massa tid att ringa runt och kolla. Men nu har jag inte det. Det är bråttom.


Många papper

Nämnden avklarad. Många papper. Nu ansökan till högskola. Så knäppt och roligt och nervöst och KRÅNGLIGT i sista minuten. Begriper inte för mitt liv vilka papper som ska skickas in eller inte och hur fasen formulera man en ansökan om reell kompetens i samhällskunskap???

Har alltså drunknat i papper och ingen tid kvar. Jag menar. I morgon bör jag nog faktiskt skicka in anmälan. Papper. Tur att jag är snygg i håret. Det där var ironiskt.

Apropå politiken. Svamlar jag? Blandar ämnen? Pratar om ditten och datten? Förvirrad? Absolut. Har absolut träffat så många underbara människor så det är inte det. Ingens fel. Bara det att det finns inbyggda problem i demokratin som inte kan ignoreras och som får konsekvenser. Det är strukturerna som är fel. Inte människorna.

Eller i alla fall inte så många. På min spacade tripp i politiken träffade jag egentligen bara två som jag känner att jag inte vlll ha med att göra. Och det är inte många. Faktiskt. De flesta är snälla och kloka och vill väl och det gäller alla partier, inte bara mitt.

Fin i håret

Fin i håret blev jag. Camilla är bäst, det bara är så. I eftermiddag är det nämnd. Känns inte som någon höjdare direkt. Är rejält trött på eländet. Har väl helt enkelt ingen riktig tro kvar på den parlamentariska demokratin och hur ska man då orka? Inte för att jag har något alternativ...

Nu - åter till jobbet ett tag till innan det är dags att åka till mötet. Tur att man har bra arbetskompisar och att ungarna är härliga. Nästan jämt.

Mvg-barn!

Klarade just muntlig tenta, naturkunskap b, och fick veta att jag fick mvg. Märkligt.

Ruggiga kråkan

Fy, vilket ruggigt väder. Känner mig kall rakt igenom. Skulle ha klippt mig i dag, men Camilla blev sjuk så det gick inte. Trist. Ser ut som ett kråkbo i huvudet. Lite häxlik så där. Matchar vädret. Lovar! Inte ens snälla Anna protesterar när jag klagar... och då är det illa. Men i morgon har jag en ny tid och om det inte funkar vet jag inte vad jag gör.

På torsdag är det nämnd och då Vill Jag Inte Se Ut Som En Kråka. Räcker så bra med att präktiga jag för en gångs skull känner mig lite osäker på några av ärendena.

Syster Clara är föresten på mig och tycker att jag ska vara snällare mot pappa och hans lilla familj. Vet inte det jag. Direkt trevlig är jag inte. Men det är inte han heller.

Dock, om någon går omkring och tror att jag har något emot hans familj så vill jag å det bestämdaste dementera det. Det vill säga broren är så liten så honom kan man väl inte direkt tycka något om, men frun och trevlig och minsta syster gillar jag.

RSS 2.0